divendres, 26 de maig del 2017

Les 9 cooperatives formades per alumnes de 5è de primària es preparen per a vendre els seus productes al mercat de Vic

Després de la trobada comarcal de cooperatives escolars celebrada el passat dilluns 8 de maig, que a diferència de les dies trobades que s’havien fet en els darrers dos cursos escolars; en aquesta nova edició van participar-hi també escoles de la comarca d’Osona que estan duent a terme el projecte Cultura Emprenedora a l’escola, arriba el moment de finalitzar els últims detalls per a la venda dels productes que han elaborat els alumnes en les respectives cooperatives.

Des de l’inici de la implementació del projecte a la nostra ciutat el curs 2012/13, anualment s’hi ha anat adherint una nova escola participant, fent créixer exponencialment el projecte en nombre d’alumnes participants i cooperatives que s’han creat al llarg del curs escolar.

Les vendes de les cooperatives al mercat seran dimarts 30 de maig i 6 de juny.

És per això que, des del curs anterior; el mercat de cooperatives que culmina el projecte amb la venda de productes al mercat setmanal de Vic, es celebra en dos dies diferents distribuint les cooperatives. En aquesta ocasió, el proper dimarts dia 30 de maig seran les cooperatives Diploma d'or i Júnior material del Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Vicoop i Dimbaboom del Col·legi Pare Coll – Fedac Vic, i Yogapi del Col·legi Santa Caterina de Siena les que vendran els productes que han estat elaborant al llarg del curs escolar, destinant el 10% dels beneficis a una ong o entitat del tercer sector.

En el cas de les cooperatives Bon compost i Terra bona de l’escola Dr. Joaquim Salarich, Artskills i E5 del col·legi Escorial, faran la venda a mercat el proper dimarts dia 6 de juny.


Esperem que les vendes siguin un èxit i que, a banda que els alumnes puguin recuperar el capital social que cadascun d’ells han invertit per a poder fer realitat la creació d’una cooperativa, l’experiència viscuda en aquest projecte els hagi acostat al món associatiu i coooperatiu, així com la responsabilitat personal i social que suposa la creació i gestió d’una entitat d’aquestes característiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada